|
Ilgtspējīgas pārtikas sistēmu atbalstoša vide (KISMET)
Projekta galvenais mērķis ir izstrādāt un testēt programmu ilgtspējīgu pārtiku atbalstošas vides veicināšanai un iedzīvināt to vietējās inovāciju ekosistēmās. Pašvaldībām bieži vien trūkst kapacitātes, tām ir vajadzīgi inovatīvi risinājumi, lai izveidotu apritīgāku un ilgtspējīgāku pārtikas vidi. Tā kā pašvaldībām ir viena no būtiskākajām lomām uzņēmējdarbības veicināšanas, veselības, iepirkumu, pārtikas politikas un vides jomās, KISMET nodrošinās pašvaldībām un reģioniem vienotus un skaidrus rīkus, lai labāk strādātu ar ilgtspējīgas pārtikas sistēmu pārvaldību, kā arī tajās iesaistītajām pieprasījuma un piedāvājuma pusēm.
Nosaukums |
Ilgtspējīgas pārtikas sistēmu atbalstoša vide
|
Abreviatūra |
KISMET |
Vadošais partneris |
Hamburgas pilsētas Ekonomikas un Inovācijas iestāde (Vācija) |
Programma |
Interreg Baltijas jūras reģiona programma 2021.-2027.gadam |
Partneri |
1. Steinbeis Transfer (Vācija); 2. Sodertaljes pašvaldība (Zviedrija); 3. Pārtikas uzņēmumu asociācija (Vācija); 4. Vidzemes plānošanas reģions (Latvija); 5. Veijles pašvaldība (Dānija); 6. Beras Starptautiskais fonds (Zviedrija) 7. Tartu Biotehnoloģijas parks (Igaunija); 8. ScanBalt (Igaunija); 9. Lietuvas Inovāciju centrs (Lietuva); 10. Pārtikas inovāciju centrs (Dānija); 11. SIA Prizztech (Somija); 12. Dienvidaustrumu Somijas Lietišķo zinātņu universitāte (XAMK); 13. Steinbeis Wissens- und Technologietransfer (Vācija).
|
Mērķis |
Izstrādāt un testēt programmu ilgtspējīgu pārtiku atbalstošas vides veicināšanai un iedzīvināt to vietējās inovāciju ekosistēmās.
|
Pasākumi |
1. Izstrādāt līdzdalības, pārvaldības un integrēšanas moduļus, lai vestu kopā dažādas ieinteresētās puses;
2. Apkopot ieinteresēto pušu zināšanas, resursus un intereses, iekļaujot tos kopīgā izpētes un inovāciju dienaskārtībā;
3. Izstrādāt vadlīnijas pieprasījuma puses pārvaldībai, izglītojot patērētājus, veicinot patērētāja-ražotāja sadarbību, tai skaitā attīstīt ilgtspējīgus, uz aprites ekonomiku vērstus publiskos pārtikas iepirkumus;
4. Izstrādāt vadlīnijas piedāvājuma puses pārvaldībai, atbalstot ražošanas modeļu izmaiņas, kas vērstas uz fundamentālām pārtikas sistēmu izmaiņām.
|
Rezultāti |
1. Izstrādāta programma, kas sastāvēs no 3 komponentēm un būs pieejama izmantošanai ne tikai projekta partneru pilsētās/reģionos, bet arī replicējama citās pilsētās/reģionos;
2. Veicināta ilgtspējīgas pārtikas ražošanai atbalstoša vide, stiprinot institūciju kapacitāti;
3. Izveidotas sadarbības starp ražotājiem jaunu produktu attīstībai.
|
Budžets |
Projekta kopējais budžets – 3 627 012 EUR, no tiem ERAF līdzfinansējums – 725 402,40 EUR
VPR budžets – 231 240 EUR, no tiem ERAF līdzfinansējums – 184 992 EUR
|
Ieviešanas laiks |
01.01.2023. – 31.12.2025. |
Kontaktpersona |
Maija Rieksta
Tel. +371 26099521
E-pasts: maija.rieksta@vidzeme.lv |
Projekta mājaslapa |
https://interreg-baltic.eu/project/kismet/
|
|
Notikumi«Februāris 2025»
P | O | T | C | P | S | Sv |
| 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
|