VPR jaunumi

Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Lejasreinas departamentu Valsts izglītības attīstības aģentūrā iesniedzis jaunu projektu “Vidzemes reģiona ekoloģisko dzērienu ražotāju prakse dzērienu ražotāju uzņēmumos Francijā”. Pašlaik projekta iesniegums izvirzīts vērtēšanai, un precīza informācija par rezultātiem būs pieejama maijā, taču Vidzemes plānošanas reģiona pārstāvji un uzņēmēji cer, ka viņiem tiks sniegta iespēja iegūt jaunas zināšanas par sidru un sulu ražošanu no Eiropas labākajiem ekspertiem. Projektā iesaistīti 6 Vidzemes augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera dalībnieki: SIA ”Valmiermuižas alus”; SIA ”Dimdiņi”; SIA „Very Berry” ; SIA „Valmiera Organize”; Z/S „Pīlādži”; SIA „Smiltenes sidra darītava” .

Projekta laikā, tā dalībnieki praktizēsies trīs dzērienu ražošanas uzņēmumos (Lejasreinas departamentā un Normandijā, Francijā), kuros viņi apgūs sidra un sulu ražošanas metodes un ar šo procesu saistītās nianses: ' cuvage' process, ābolu bioķīmija, raudzēšanas process,  dabīgi gāzētu sulu un limonāžu ražošanas procesi, kā arī ražošanas blakusproduktu izmantošana. 

Projekta mērķis ir sniegt iespēju Vidzemes mazo uzņēmumu pārstāvjiem – ekoloģisko dzērienu ražotājiem - iegūt jaunas zināšanas, prasmes un iemaņas ekoloģisko sulu un sidru ražošanā. Praksē iegūtās zināšanas un prasmes uzņēmējiem sniegs iespēju sekmīgi attīstīt jaunu dzērienu ražošanu un uzlabot esošās metodes un produktus, kas cels uzņēmumu konkurētspēju gan Latvijas, gan ārvalstu tirgos. Tāpat divu nedēļu prakse Francijas uzņēmumos veicinās starptautisko sadarbību starp Latvijas un Francijas uzņēmējiem.

Projekts sagatavots Eiropas Savienības mūžizglītības programmas apakšprogrammas "Leonardo da Vinci" aktivitātes kategorijas „Mobilitāte” aktivitātes „Starptautiskā prakse uzņēmumos vai izglītības iestādēs cilvēkiem darba tirgū (PLM)” ietvaros.

03.03.2013

Notikumi

«Februāris 2025»
POTCPSSv
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728